Nieuws

Ford Fiesta MK8 ST | Tuned by Mebu.nl

Als je je nieuwe auto direct echt goed wilt aanpakken! Deze splinternieuwe Fiesta ST is af-dealer niet alleen geleverd met een unieke laag verf, maar ook wij krijgen de opdracht om direct onze handen vies te maken en deze auto eens flink aan te pakken. Verlaging, een stylingpakket, verbeterde software en een heerlijk uitlaatgeluid. Dat is kort samengevat de missie voordat we deze auto onder handen namen.

Plus-punten op een rijtje:

Dankzij REVO is er met optimalisatie van de software een zeer mooi resultaat te behalen. Het rijgenot verbeterd dusdanig dat je gewoon niet meer terug wilt naar origineel. Het uitlaatgeluid is leuk voor een 3-cilinder, echter heeft Milltek Sport er werk van gemaakt om dit nog leuker te maken. Dankzij het kleppensysteem in het RVS uitlaatsysteem is de auto in 'comfort-modi' nog heerlijk stil, maar komt echt tot leven wanneer er gewisseld wordt naar 'sport-modi'

Het originele onderstel van Ford staat er bekend om dat dit goed tot misschien wel zeer goed is. Uiteraard is er altijd een mogelijkheid tot verbetering! Zo is toepassing van verlagingsveren een verbetering aan de stabiliteit en ligt de auto strakker op de weg. Daarnaast heeft de verlaging uiteraard een sportievere look, doordat we wielkasten beter opgevuld zijn.

Om de auto af te maken, heeft de eigenaar van deze auto gekozen voor een volledige Maxton Design stylingpakket, dit betekend een set lippen (lees: splitters) rondom de gehele auto, een diffuser en een extra lip bovenop de spoiler. Hiermee wordt de auto qua looks nog net even anders als de andere ST-line's & ST's die op de Nederlandse wegen te vinden zijn.

 

Tijdens de 2e afspraak is deze Fiesta verder aangepakt. Zo is er een AIRTEC open luchtfilter geplaatst en hebben wij de auto voorzien van een AIRTEC intercooler. Om deze krachtige 'go-kart' ook weer af te remmen hebben wij het remsysteem aan de voorkant verbeterd met een REVO by Alcon remsysteem! Hiermee kan je tot wel 15% sneller afremmen bij een noodstop van 100 -> 0 MPH. Naast het beter remmen, ziet het er ook nog eens een stuk sportiever uit. Tot slot hebben wij de ST Suspensions verlagingsveren vervangen voor de de exemplaren van H&R. Deze zorgen voor nogmaals 10 (voor) tot 15mm (achter) extra verlaging van de auto.

 

Dit zijn de gemonteerde upgrades voor deze Fiesta MK8 ST:

Software

Inlaat & Koeling

Uitlaatsysteem

Onderstel/Wegligging

Remsysteem

Design

 

Ford Fiesta MK8 ST

Standaard Verwachting na
(Chip)tuning
Verschil  Na vermogenstest
Vermogen 200 PK 237 – 252 PK +37 – 52 PK Onbekend
Koppel 290 Nm 340 – 361 Nm +50 – 71 Nm Onbekend

Foto's van de geïnstalleerde onderdelen:

Afspraak #1, juni 2019:

 

Afspraak #2, september 2019:


Ben jij op zoek naar de performance upgrade
of styling upgrade voor jouw auto?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

E-mail versturen            Direct bellen!