Nieuws

Mercedes-Benz A35 AMG | Tuned by Mebu.nl

 

Ten eerste een grote eer, ten tweede heel veel plezier met het optimaliseren van dit monster. Althans.... wij gaan er nog een groter monster van maken! Een voor ons bekende, oud bestuurder van een Focus MK3 RS, komt ook met z'n volgende speelgoed terug bij ons als vertrouwd adres voor optimalisatie van deze splinternieuwe A35 AMG.

Meer geluid, meer power & een betere uitstraling wordt gerealiseerd. Op dit moment hebben we in een tweetal stappen diverse optimalisaties toegepast. Ten eerste zijn we gegaan voor Eibach | Spoorverbreders en een Milltek Sport | GPF-back uitlaatsysteem. De spoorverbreders geven een betere look, omdat de wielen wat meer naar buiten komen te staan. Naast de looks wordt ook de wegligging iets verbeterd t.o.v. de originele situatie. De Milltek Sport GPF-back zorgt voor een betere 'soundtrack' tijdens het rijden. Met name in de sport-modi zijn er wat beschaafde 'plofs' te horen bij het loslaten van het gaspedaal (tijdens het rijden).

Om het geluid op sommige moment nog harder te maken, heeft de klant aan de tussenpijp een extra bypass (met klep) laten maken. Hiermee kan ook de achterdemper omzeild worden voor nog meer geluid. Helaas zijn de moderne auto's niet alleen uitgevoerd met een katalysator, maar ook met een Gasoline Particulate Filters (GPF) zijn de nieuwste EURO6.2 modellen erg stil, ondanks dat je het GPF-back uitlaatsysteem aanpast.  Een ander voorbeeld hiervan is onze eigen DEMO Ford Fiesta MK8 ST.

 

Naast enkele hardwarematige aanpassingen, was er een mogelijkheid en werd het tijd voor optimalisatie van de software naar stage 1. De eerste mogelijkheid wat betreft meer vermogen, aangezien er nog niet voldoende hardware beschikbaar is (nog in ontwikkeling) om stage 2 te kunnen realiseren. Uiteraard blijven we uitkijken naar nieuwe producten om verdere stappen te kunnen nemen! Wat ons betreft een zeer nodige stap, want de auto zoals hij origineel is, is hij echt te tam. Zeker voor een uitvoering als deze...!

 

Dit zijn de gemonteerde upgrades voor deze A35 AMG:

Software

Inlaatsysteem

  • OEM

Uitlaatsysteem

Onderstel/Wegligging

  • Eibach – Spoorverbreders (20mm)

 

Mercedes-Benz A35 AMG

Standaard Verwachting na
(Chip)tuning
Verschil  Na vermogenstest
Vermogen 306 PK +/- 350 PK +44 PK Onbekend
Koppel 400 Nm +/- 480 Nm +80 Nm Onbekend

Foto's van de geïnstalleerde onderdelen:


Ben jij op zoek naar de performance upgrade
of styling upgrade voor jouw auto?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

E-mail versturen            Direct bellen!