fbpx

Ford Fiesta MK8 ST Performance Edition | Demo by Mebu.nl

Gepubliceerd op 01-10-2020 door Kevin

Vele van jullie hebben ons eerste Ford Fiesta MK8 ST-project gevolgd. Dankzij Broekhuis Harderwijk (Ford Dealer) hebben wij te horen gekregen dat er een ‘Perfomance Edition’ look-a-like naar Nederland ging komen. Er werd ten slotte een heel mooi tuningspakket door Broekhuis besteld, waardoor Kevin toch wel erg geïnteresseerd werd in het verhaal. Later bleek dat dit voor hun eigen Performance edition zou worden!

In onze ogen was dit zeker een uitvoering die we vaker in Nederland wilde zien en waar we eigenlijk bij de lancering van de Fiesta MK8 ST al op gehoopt hadden.

Maar… beter laat dan nooit, wij hebben vol trots de nieuwe Fiesta MK8 ST in de kleur van de Performance Edition besteld. Uiteraard betekende dit de verkoop van het eerste project en starten wij opnieuw met het opbouwen van dit project waarover wij diverse in’s en out’s zullen delen op deze projectpagina.

Inmiddels staat er ruim 3.000km op de nog glimmende dashboardklokken en hebben wij veel tijd gestoken in het opbouwen van onze eerste vermogenstestbank. Dit laatste zorgde er met name voor dat het #DemobyMebu.nl project niet direct gestart is. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om nog dieper in te gaan in de materie, doordat wij bepaalde upgrades nog beter kunnen testen!

Het is bijna vanzelfsprekend, althans voor ons wel. We starten dit project met aanpassing van de software naar stage 1. De auto is nog geheel standaard en voorzien van de laatste Ford-softwareversie. Dit is een van de zaken welke we bekijken als wij kiezen voor software van REVO Technik.

Info: Met het updaten van de software naar de laatste versie welke beschikbaar is vanuit Ford, zorgen we ervoor dat eventuele problemen en/of verbeteringen die zijn doorgevoerd direct op uw auto van toepassing zijn. Daarnaast is de kans dat een dealer bij de onderhoudsbeurt een beschikbare software update uitvoert een stukje verkleind. !! Let op: dit betreft enkel de software van het motormanagementsysteem (ECU).

Doordat we na de bouw van onze vermogenstestbank flink aan het testen zijn geweest met deze auto om de werking onder de knie te krijgen, hebben we een groot aantal metingen waarbij de auto volledig standaard is. Een van deze vermogensmetingen is de basis waarmee we het vergelijk gaan maken met de stage 1 software.

Software: REVO Technik | Ford Fiesta MK8 ST | Stage 1 software
Brandstof: Total Excellium (RON 98)

 

FabrieksopgaveGemeten met
standaard software
Gemeten met
REVO Stage 1 software
Vermogen200 PK205 PK (+5 PK)236 PK (+31 PK)
Koppel290 Nm325 Nm (+35 Nm)402 Nm (+77 Nm)
Vermogensmeting van de standaard Fiesta MK8 ST:

Bekijk de vermogensmeting voor en na optimalisatie van de software:

WORDT VERVOLGD…!


Misschien ook leuk

© 2015 - 2020 Autobedrijf MEBU |Baked by Webbakery