Milltek Sport

Wij leveren het gehele assortiment van Milltek Sport Uitlaatsystemen. Milltek Sport is een bekende uitlaten fabrikant uit Engeland.

 

Milltek kwaliteit

De uitlaatsystemen worden gemaakt in hoge kwaliteit roestvrij staal (soort: 304, vliegtuigkwaliteit).
Dit materiaal is anti-magnetisch en minder gevoelig voor verkleuring. De uitlaatpijp wordt in vorm gebogen door middel van de doornbuigtechniek.
Hiermee blijft de doorstroming volledig en kunnen de prestaties gegarandeerd worden zonder verlies van koppel.

Een groot gedeelte van het assortiment is te vinden in onze eigen webshop. Ben je op zoek naar een uitlaatsysteem die iet te vinden is op onze website. Schroom dan niet om even contact op te nemen om te informeren naar de mogelijkheden.

Bekijk onze Milltek Sport Webshop!


Sierstukken

Milltek Sport heeft diverse sierstukken in haar assortiment.
Hieronder een overzicht van alle mogelijkheden:
!! Let op, niet alle sierstukken passen op elk uitlaatsysteem.


Resonated, Road+, Non-Resonated of SuperSport?

Milltek Sport brengt haar uitlaatsystemen in twee varianten op de markt, namelijk de resonated variant en de non-resonated variant.
De resonated variant heeft een extra kamer, genaamd ‘resonator’, met een hoeveelheid lucht waardoor het motorgeluid gedempt wordt. De resonated is dus de stillere variant, ten opzichte van de non-resonated. De extra dempingskamer in de resonated uitlaat zorgt voor de zelfde prestaties als de non-resonated uitlaat

Twee nieuwe varianten zijn de Road+ en SuperSport systemen. De Road+ is kenmerkend aan een kleine achterdemper of een middendemper, waarnaast de SuperSport helemaal geen dempers heeft.

  • Resonated = stilst
  • Road+ = stiller
  • Non-Resonated = luider
  • SuperSport = luidst

 

ValveSonic by Milltek Sport

ValveSonic is beschikbaar voor een reeks moderne, krachtige voertuigen die uit de fabriek komen zonder klepgestuurde uitlaatsystemen. Milltek Sport creëert voor deze auto’s een systeem dat is gebaseerd op de nieuwste “OE” -specificatietechnologie of elektronische aandrijvers of kleppen, en combineert dit met zijn eigen elektronische besturingseenheid om een ​​onbeperkte configuratie van opties te bieden die passen bij alle voorkeuren van de eigenaar en vereisten – ongeacht hoe veeleisend ze zijn.

De Milltek Sport ValveSonic ECU communiceert met het voertuig via het CAN-BUS-netwerk om een ​​vast aantal parameters zoals voertuigsnelheid, RPM, versnelling geselecteerd en geïnstalleerd in de geluiddempers achterin te kunnen controleren. Met de ECU kan het Milltek Sport-installatieprogramma het apparaat aanpassen of opnieuw afstemmen op de voorkeur van de eigenaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hogere of lagere RPM-opening op basis van hun rijstijl of typische kruissnelheid op de snelweg. Bovendien biedt het systeem een ​​”Sport”-knop waarmee het systeem op elk moment kan worden geïnstalleerd om de automatische bedieningselementen in de ECU op te heffen – wat een extra dimensie geeft aan de ultieme controle. Milltek Sport heeft een benijdenswaardige reputatie op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, die is overgedragen aan het ValveSonic-assortiment. Net als bij het reguliere Milltek Sport-assortiment zijn de ValveSonic-uitlaten volledig vervaardigd uit niet-magnetisch roestvrij staal van de T304-kwaliteit en zijn ze ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in het eigen ontwikkelingscentrum in Derbyshire, Engeland.

 

Belangrijkste voordelen van ValveSonic

  • “OE” -niveau van integratie in de elektronica van voertuigen om een ​​snelle reactie en eindeloze configuratieopties mogelijk te maken.
  • Complete “Plug and Play” -set die geen aanpassing of aanpassing van de draadboom van het voertuig vereist.
  • Software-programmeerbare ECU die de eigenaar in staat stelt om hun rijervaring aan te passen met hun Milltek Sport-dealer.