Tuningstages

Wat houden de verschillende stages bij chiptuning in?

Stage 1: Chiptuning

Een eerste stap om uw auto te upgraden kan chiptuning zijn. Dit houdt, zoals u hierboven al kunt lezen, in dat de software van uw auto zo aangepast wordt, dat de ideale verhouding wordt gecreëerd. Dit kan door de motormanagement aan te passen of door een aangepaste externe ECU (computer) te plaatsen die deze taak overneemt.

Stage 2: Chiptuning + Performance tuning

De tweede stap kan zijn uw motormanagement wordt aangepast en dat daarnaast diverse fysieke onderdelen wordt gemonteerd. Denk hierbij aan een verbeterd inlaat- en/of uitlaatsysteem. Hierdoor zal uw auto (cq. de motor van de auto) beter kunnen ‘ademen’. In de standaard in- en uitlaatsystemen zit vaak een knelling waardoor het vermogen van uw auto verkleind wordt. U kunt dit vergelijken met het proberen door zelf te ademen door een rietje. Wanneer de luchtstroom dus verbeterd wordt, krijgt u meer vermogen uit uw auto. Daarnaast krijgt u met deze aanpassing(en) vaak een ‘sportief’ geluidje uit de auto.

Stage 3: Chiptuning + Performance tuning + Geavanceerde aanpassingen

Ten derde kunnen wij ingrijpendere aanpassingen doen naar de chiptuning en de performance tuning, namelijk motorische aanpassingen of turbokits (cq. supercharger of compressorpully). Hierbij is een verreisde dat er speciaal aangepaste software geïnstalleerd moet worden.

 

!! Let op: Wij raden u aan om altijd te blijven denken aan de veiligheid om de weg en/of het circuit. Hierin kunnen wij u uiteraard adviezen geven. Denk o.a. aan grotere remmensets en/of schokbrekers, want snel stil kunnen staan of een goede wegligging van de auto is net zo belangrijk als de snelste zijn.
Mocht u meer informatie willen over chiptuning of over een specifieke tuning voor uw auto? U kunt altijd contact met ons op te nemen.