Ophangingbussen hebben veel te verduren en zijn de meest aan slijtage onderhevige onderdelen van een auto.

Zij ondergaan extreme spanningen onder sterk wisselende omstandigheden en moeten het daarbij stellen zonder enig smeermiddel.
Het materiaal waar de standaardrubbers van gemaakt zijn is
tevens aan een verouderingsproces onderhevig, waardoor haarscheurtjes ontstaan en het materiaal bovendien steeds zachter wordt. Dit heeft allerlei ongewenste spelingen in de ophanging tot gevolg.

Het spreekt voor zich dat het bochtgedrag en de stabiliteit niet ten goede komen en ook de onnodig bandenslijtage kan veroorzaken. Een modern materiaal als polyurethaan geeft Powerflex ophangingbussen een 25 tot 35 procent grotere stijfheid zonder dat dit ten kosten gaat van de schokabsorberende eigenschappen, maar absorberen exact hetzelfde geluid.

Een enkele jaren oude auto rijdt weer als nieuw wanneer de versleten bussen worden vervangen door exemplaren van polyurethaan. Uw voorkomt ongelijke slijtage aan de banden, trillende remschijven en een zeer slechte wegligging. Ook nieuwe auto’s hebben voordeel met de Powerflex bussen door hun superieure design geven zij een meer effectieve controle van de onderstelcomponenten dan bij normale rubberonderdelen.

Met de technische voordelen van dit materiaal is het mogelijk het meest voorkomende probleem, een verhoogde geluidsweergave als gevolg van (te) harde bussen, te reduceren.

Mocht u benieuwd zijn of uw auto ook voorzien kan worden van Powerflex ophangingsbussen, neem dan contact met ons op!


Replacement performance suspension bushes, high temperature exhaust mounts, closed cell foam and PU bump stops.

  • Performance
  • Durability
  • Safety

Ultimate performance motorsport track and race bushes offering the most precise and accurate alignment for your chassis.

  • Better control of your Car
  • Designed for the Track
  • Ready to Race

© 2015 - 2014 Autobedrijf MEBU |Baked by Webbakery